08.02.2014

Ciupercuțe gratinate

Ingrediente: 400 g ciuperci, 3 cartofi, 3-4 ouă, 100 g cașcaval, 4 linguri smântână, 2 căței usturoi, 60 g unt, 1/2 legătură pătrunjel, sare, piper, ulei pentru călit ciupercile

Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă cu puțină sare, se scurg și se taie rondele sau cuburi. Ciupercile curățate se taie felii groase, se condimentează cu sare și piper și se călesc în puțin ulei. Se lasă la răcit. Ungem cu unt o tavă, punem un strat de cartofi apoi unul de ciuperci, ultimul strat fiind de ciuperci. Într-un bol batem ouăle, pun smântâna, adăugăm usturoiul pisat sau tăiat mărunt, pătrunjelul tocat, sare și piper. Turnăm acest amestec peste straturile de cartofi și ciuperci. Băgăm tava în cuptorul încins pentru aproximativ 35-40 minute până se rumenește. Poftă buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu