11.02.2012

Valurile Dunării

Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 250 g zahăr, 200 ml ulei, 150 ml lapte, 400g făină, 1 linguriţă amoniac, 3-4 linguri cacao, vişine din compot, vanilie
Crema: 300 ml lapte, 3-4 linguri făină, 130 g zahăr, 100 g unt, 2 linguri cacao, rom

Mod de preparare:
Amestec gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaug uleiul treptat. În laptele călduţ dizolvamoniacul şi-l adaug în compoziţie. După ce pun făina adaug şi albuşurile bătute spumă cu zahărul rămas. Ung  o tavă cu unt şi pun jumătate din compoziţie. În cealaltă jumătate pun vanilia şi cacao, o torn peste prima compoziţie şi amestec uşor cu o linguriţă. O las la copt aproximativ 4 minute şi adaug vişinele, o mai las înca 20 de minute. Pe foc mic amestec laptele cu zahăr şi unt până se topesc, la sfârşit pun cacao şi rom. După ce se răceşte prăjitura întind deasupra crema şi o dau la rece.

















Un comentariu: