06.02.2012

Tortuleţ de weekend

Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 5 linguri ulei, 1 cană de zahăr, 1 cană de făină, arome.
Cremă: 150 g ciocolată, 200 ml frişcă lichidă (mărimile pot varia în funcţie de cantitatea dorită), compot de ananas, frişcă şi dulceaţă pentru ornat.

Mod de preparare:
Blatul: Bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adaug zahărul treptat. Amestec gălbenuşurile cu ulei şi le adaug peste albuşuri. Pun amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Crema: topesc ciocolata pe bain-marie, adaug frişca lichidă, amestec şi dau la răcit. După ce s-a răcit amestec cu mixerul. Însiropez cu esenţă de rom şi sirop de la compot blatul şi asamblez tortul. Îl umplu şi îmbrac cu cremă apoi ornez cu frişcă şi dulceaţă.





3 comentarii: