23.01.2013

Chec cu ciupercuţe

Ingrediente: 400 g ciuperci, 3 cepe, 200 g caşcaval, 3 ouă mari, 3 linguri pline de făină, sare, piper, mărar, pătrunjel, puţin ulei pentru uns tava

Mod de preparare: Curăţ ciupercile, le spăl şi le tai mărunt. Dau caşcavalul pe răzătoare şi-l amestec cu 3 linguri pline de făină. Separ ouăle, amestec bine gălbenuşurile cu un praf de sare, bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Tai cepele mărunt, le călesc în ulei, adaug ciupercuţele şi le călesc împreună cu ceapa. Când sunt gata, iau tigaia de pe foc şi o las la răcit 20 de minute. Când ajunge la temperatura camerei, adaug caşcavalul, gălbenuşurile, piper, sare şi le amestec. Pun albuşurile spumă şi amestec uşor cu o lingură, adaug mărar şi pătrunjel. Ung o tavă yena cu puţin ulei, pun compoziţia şi o dau la cuptor la foc mic pentru aproximativ 45 de minute.






2 comentarii:

  1. Mama,MAMA, numai delicii. te urmaresc cu siguranta. Acum stiu la cine sa apelez cand am nevoie de o reteta delicioasa. Pup si mult succes cu blogul.

    RăspundețiȘtergere