02.01.2013

Crème à la crème à la Iulia

Ingrediente: 
Blat: 9 ouă, 9 linguri cu zahăr, 1 plic şi jumătate Crème Ole de ciocolată, un praf de sare
Cremă: 400 ml smântână dulce 32% grăsime sau 300 ml frişcă lichidă (am folosit Meggle Creme Patisserie), 400 ml lapte rece sau 300 ml dacă folosiţi frişcă lichidă, 2 plicuri Crème Ole de vanilie
Glazură: 3 linguri apă, 3 linguri zahăr, 3 linguri cognac sau esenţă de rom, 150 g ciocolată (am folosit 100 g ciocolată amăruie, este mai densă), 150 g unt

Mod de preparare:
Bat albuşurile spumă cu un praf de sare, adaug zahărul treptat, lingură cu lingură şi bat în continuare. Adaug pe rând gălbenuşurile şi amestec uşor. Pun praful de ciocolată în 2-3 reprize şi amestec cu grijă prin răsturnare până se omogenizează. Torn compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o dau la cuptor pentru 25-30 minute. După ce s-a copt, scot blatul pe o tavă.
Într-un castron pun toate ingredientele pentru cremă şi le mixez până obţin o cremă consistentă. Întind această cremă peste blatul răcit şi o dau la frigider până prepar glazura.
Într-o crăticioară, la foc mic, pun apa cu zahărul până se dizolvă, fără a fierbe! Adaug cognacul sau esenţa de rom, ciocolata şi untul. Amestec uşor până se topesc ciocolata şi untul. O las la răcit şi când ajunge la temperatura camerei, o torn uşor peste cremă. O dau din nou la frigider până glazura se întăreşte un pic.
Se taie doar cu un cuţit cald!
Este o prajitură delicioasăăă, una din preferatele mele! Am găsit reţeta pe blogul Gabrielei Cara.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu