1 cană şi jumătate făină
jumătate cană zahăr brun
jumătate pachet de unt
2 gălbenuşuri, sare
1/2 plic praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
coajă de portocală
Mod de preparare:
Amestec făina, zahărul, praful de copt şi scorţişoara, adaug untul aproape topit. Se obţine o masă sfărâmicioasă. Adaug cele 2 gălbenuşuri, aluatul rezultat îl las la rece 30 min. Îl frământ un pic şi'l întind pe planşeta înfăinată sau pun foaia intre 2 foi de copt pentru a nu se lipi de planşetă. Din foaia de 1 deget grosime decupez năstureii şi cu un pai fac 4 sau 2 găurele pe fiecare. Îi aşez în tava tapetată cu hârtie de copt, se coc 15-20 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu